FANI MARKI Z KONINA I OKOLIC
witam. pojawił się u mojej małej taki mały problem: otóż w tylnym prawym kole podczas jazdy słychać obcieranie, skrzypienie coś w tym stylu. mam wrażenie jednak że podczas przyspieszania ono cichnie do jakieś prędkości: hehe budzika nie zamykałem nie nie:P ). czy ktoś spotkał się z czymś takim:/ bardzo bardzo mnie to drażni:/ pozdroo
a czasem ręczny odbija ? bo takie piszczenie jest czesto jak reczny czy jak jeszcze sa bebny to okladziny jak nie odbijaja i wlasnie jak sie jedzie wolno to skrzypia potem już nie slychać tego..
Gość
Ty masz tarczobębny wi ęc na pewno blokują szczęki,nie zaciągaj go na noc przy takich mrozach,ja zostawiam na biegu na noc:)
Gość
dokładnie, tylko na biegu :)
chłopaki to nie od tego:P ja nie używam ręcznego wcale w zime:PP poszedł wahacz, łożysko albo coś jeszcze innego jebanego:/ ehh ...
Gość
Łooooooo,to Ci się narobiło
Gość
to bedzie to co było u mnie kriss... mogla rozsypac sie piasta... najpierw lozysko poszło co nie zawsze daje o sobie znac a potem rozkruszylo mi piaste. poszła jak wafelek od loda.
Nie wiem jak z tym łożyskiem, ale jakby piasta się rozsypała to nie ujechałby, mi się kiedyś poluzowała lekko to zrobił się taki negatyw jak w grubych projektach GS i wątpię żeby rozkruszona piasta czy łożysko cichło, najlepiej byłby podnieść tył, wrzucić bieg i wtedy szukać przyczyny... a przyczyn może być duuuuuużo, od błota pośniegowego między czujnikiem abs a półośką, po urwany łącznik stabilizatora, czy dyfer...