FANI MARKI Z KONINA I OKOLIC
Admin♛
a jak ci sie ta kanapka ze spręzynkami rozleci
i koła sie zatrzymają???
też bym sobie coś takieggo sprawił ale strach
★★★
patryk konin napisał:
a jak ci sie ta kanapka ze spręzynkami rozleci
i koła sie zatrzymają???
też bym sobie coś takieggo sprawił ale strach
no mysle ze nie powinna.jednak ryzyko zawsze jakies jest.
ale ta szpera ma tyko 10% chyba, bo czytałem kiedyś o tym rozwiązaniu... jak zrobisz i wsszzystko ci wyjdzie w klasie to moze też sie skusze.... bo dostęp do jakiejś stali ulepszonejmoże sobie załątwie tylko te sprężyn;/;/
Gość
Żeby te mosty ze szperą nie były takie drogie to taką 25% bym sobie założył :)
★★★
guma85 napisał:
ale ta szpera ma tyko 10% chyba, bo czytałem kiedyś o tym rozwiązaniu... jak zrobisz i wsszzystko ci wyjdzie w klasie to moze też sie skusze.... bo dostęp do jakiejś stali ulepszonejmoże sobie załątwie tylko te sprężyn;/;/
to ile ma % zalezy tylko od ilosci sprezyn i ich sily
no czyli tak na prawdę sam nie będziesz wiedział ile ma procent;/;/ to by musiał policzyć jakiś mądry łeb żeby określić;/;/ to jest troche chyba dłuższa bajka;/;/ dobierzesz kiepskie i będzie lipa... żeby te szpery były trochę tańsze:(
Gość
Ja taki kamikadze nie jestem tym bardziej że poza miastem wolno nie jeżdżę, i nie chciałbym żeby coś zblokowało mi nagle koła, a czytałem cały temat i więcej jest przeciw niż za,ale jak ktoś chce, spróbować może.Wiem z doświadczenia, bo trochę sprzęgieł w swoim życiu wimieniłem że takie sprężyny z tarczy sprzęgłowej też potrafią pękać.
Jakby ktoś chciał się pobawić to mam dyfer ze szperą od E34 V8. To tzw. największa głowa. Dyfry tej wielkości wychodziły w E34/E32 z dużymi silnikami. Obudowa dyfra nie pozwala na bezpośredni montaż w E32, ale można przełożyć do innej obudowy wieniec, atak i mechanizm różnicowy. W razie czego to oddam za małe pieniądze bo został z dawcy a mi w sumie do niczego nie potrzebny.
★★★★
Grzegorz odpuść sobie, miesięcznie odłóż sobie po te 150 zł i za pół roku masz oryginalną szpere. Raz dyfer mi się rozsypał i blokował mi koła omało co laweta by po mnie przyjechała ale znalazłem luz na dyfrze i jakoś mnie Kris przyholował na kanał...
http://allegro.pl/szpera-e30-e36-duza-m … 69136.html <- ktoś zwęszył interes Przy czym ja też jestem tego zdania co kolega BeDWee co oryginał to oryginał
troche czasu mineło i człowiek wiecej sie dowiedział, to co ten Pan proponuje nazywa się Phantom Grip wszsytko spoko tylko ze ten patent jest objęty prawe i będzie lipa jak ktos go podpier*** , za 400zł oferuje ten patent również do e46 z tego co wiem kilka osób chce to przetestować