FANI MARKI Z KONINA I OKOLIC
Strony: 1
Moderator
siema, mam taki problem ponieważ wymieniałem sobie odme i nie mogę teraz auta opalic. stało tydzien otwarte w garażu i napięcie na aku wynosi 11,45volta i nie wiem czy już przy takim nie zakręci. ogólnie dużo kabli tam było przy przepustnicy wychodzących z takiej kostki i może któryś podpiąłem nie tam gdzie trzeba co? jak myślicie? pilne!!!!! pomóżcie
★★★★
1.sprawdź połączenie na klemach (najlepiej oczyścić ) a jak nie pomoże to naładować aku i powinno być dobrze
♚♚
Powiem tak nie rozumiem w czym tkwi problem co odlaczyles i od czego ????.??
ZDJECIA jakieś albo opisz dokładnie.
Moderator
no jak separator oleju wymieniałem to te wszystkie kostki poodłączałem które zawadzały czyli np od jakis czujników, przepływki zaworu dis'a itp. te co wychodzą z takiej puszki pod przepustnicą. mi się wydaje że to chyba jednak będzie aku bo jak jest auto otwarte to pożera więcej prądu a stała tak tydzień
podladuj aku moja e46 jak stala tydzien to tez niby kontrolki swiecily swiatlo w srodku tez a rozrusznik nawet nie drgnal tylko takie jakie cykniecie przekaznika kontrolki przygasly i nic dopiero naladowalem i odpalil
napięcie to jedno a prąd rozruchowy to drugie... podjedz innym autem i na kable zobacz czy odpali najprostsze i najszybsze rozwiazanie
gdyby okazało się że rozrusznik to mam w razie wu ale podładuj i sprawdź bo to z dnia na dzień raczej się nie psuje
Moderator
temat rozwiązany:):):):):). dziękuję wszystkim bardzo za pomoc bo faktycznie przyczyną okazał się rozładowany aku. mam ostrzeżenie do wszystkich: jeśli zostawiacie auto w garażu na dłużej to lepiej je zamykac bo na otwartym ciągnie max prądu. teraz jeszcze mi został temat skasowania błędów silnika i mam problem bo mam inpe i interfejs i program widzi zapłon itp ale jak chce wejśc w jakiekolwiek ustawienia to wyskakuje error compiling script file i nie mam pojęcia o co chodzi...
Strony: 1