FANI MARKI Z KONINA I OKOLIC
Strony: 1
seba-e46Moderator
siema, mam taki problem ponieważ wymieniałem sobie odme i nie mogę teraz auta opalic. stało tydzien otwarte w garażu i napięcie na aku wynosi 11,45volta i nie wiem czy już przy takim nie zakręci. ogólnie dużo kabli tam było przy przepustnicy wychodzących z takiej kostki i może któryś podpiąłem nie tam gdzie trzeba co? jak myślicie? pilne!!!!! pomóżcie
★★★★
1.sprawdź połączenie na klemach (najlepiej oczyścić ) a jak nie pomoże to naładować aku i powinno być dobrze
Spinacz Kalisz♚♚
Powiem tak nie rozumiem w czym tkwi problem co odlaczyles i od czego ????.??
ZDJECIA jakieś albo opisz dokładnie.
seba-e46Moderator
no jak separator oleju wymieniałem to te wszystkie kostki poodłączałem które zawadzały czyli np od jakis czujników, przepływki zaworu dis'a itp. te co wychodzą z takiej puszki pod przepustnicą. mi się wydaje że to chyba jednak będzie aku bo jak jest auto otwarte to pożera więcej prądu a stała tak tydzień
podladuj aku moja e46 jak stala tydzien to tez niby kontrolki swiecily swiatlo w srodku tez a rozrusznik nawet nie drgnal tylko takie jakie cykniecie przekaznika kontrolki przygasly i nic dopiero naladowalem i odpalil
napięcie to jedno a prąd rozruchowy to drugie... podjedz innym autem i na kable zobacz czy odpali najprostsze i najszybsze rozwiazanie
gdyby okazało się że rozrusznik to mam w razie wu ale podładuj i sprawdź bo to z dnia na dzień raczej się nie psuje
seba-e46Moderator
temat rozwiązany:):):):):). dziękuję wszystkim bardzo za pomoc bo faktycznie przyczyną okazał się rozładowany aku. mam ostrzeżenie do wszystkich: jeśli zostawiacie auto w garażu na dłużej to lepiej je zamykac bo na otwartym ciągnie max prądu. teraz jeszcze mi został temat skasowania błędów silnika i mam problem bo mam inpe i interfejs i program widzi zapłon itp ale jak chce wejśc w jakiekolwiek ustawienia to wyskakuje error compiling script file i nie mam pojęcia o co chodzi...
Strony: 1