BMW TEAM KONIN

FANI MARKI Z KONINA I OKOLIC

Ogłoszenie

:) :) :) :)BMW :) :) :) :)TEAM :) :) :) :) KONIN :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

#1 2014-01-02 18:31:28

iroonhide

★★★

173707
SkÄ…d: PKN
Punktów :   

e46 98r m52tub20 + lpg gasnie zaraz po dopalniu

Witam.
Pojawi³ mi siê dzi¶ problem w bmw, rano wsta³em odpalam i klasa wszystko ok drasn±³ od razu nic nie faluje, obroty stoj± równo, mocy nie traci³ w trakcie jazdy nic siê nie dzia³o.
Po po³udniu chcia³em odpaliæ i s³yszê cykanie tak jak by by³ aku slaby i podczas próby odpalenia ¶wiat³a mruga³y.
No to tel podjecha³ szwagier kable podpiêli¶my i dos³ownie 30 sek i odpali³, ale zaraz po chwili zgas³
Kolejna próba i to samo. Ga¶nie zaraz po dopaleniu a parê godzin temu by³o wszystko ok.
Pisze tu bo nie mam teraz mo¿liwo¶ci podpiêcia pod kompa a problem taki nigdy nie mia³ miejsca dzi¶ to siê zdarzy³o pierwszy raz.
Pacjent to e46 m52tub20 98r auto posiada lpg i na gazie te¿ ga¶nie zaraz po odpaleniu ale trzymaj±c gaz na 2 tys obrotów jest wszystko ok. Po odpiêciu przep³ywki tak samo jest czyli ga¶nie.
³adowanie pokazuje 14.10V ale przy 2 ty¶ obrotów bo trzeba by³o gaz trzymaæ bo tak to ga¶nie.
Aku mam w zasadzie nowy 740A (en) 80Ah 12V. i pokazuje 12.10V - auto trochê sta³o nie u¿ywane bo mia³em urlop i st±d móg³ aku pa¶æ, ale po odpaleniu jest ³adowany przez alternator dodam ¿e podczas odpalania aku ma 5v ?
Pompka paliwa odpada (bo na lpg to samo), korkowiec i dolot równie¿ bo patrzy³em.
Wie kto¶ co to mo¿ne byæ?

#2 2014-01-02 20:25:24

karpiol

★★★

SkÄ…d: Wilczna
Punktów :   

Re: e46 98r m52tub20 + lpg gasnie zaraz po dopalniu

Mia³em podobny problem ale nie w BMW tylko Omedze winny okaza³ siê czujnik po³o¿enia wa³ka rozrz±du

Brak Mocy Wykluczony

BMW E60 530D BEAST

#3 2014-01-02 20:36:38

iroonhide

★★★

173707
Punktów :   

Jutro podmieniê na inny i sprawdzê czy to pomog³o :)
Przy odpiêtym czujniku problem jest nadal.
dziêki za odpowiedz.

Ostatnio edytowany przez iroonhide (2014-01-02 20:38:15)

#4 2014-01-02 23:12:35

jack15

★★★★★

814239
SkÄ…d: PN
Punktów :   

na zimnym silniku jest tak samo?? hmm moze sonda, ewentualnie mam jeszcze pomysl ze moze skoro aku padl i dlugo stal to mogl sie komp zresetowac czy cos, w innym samochodzie mam tak ze jak dlugo stoi ze slabym aku to po odpaleniu choinka esp poduchy wszystko swieci xD krotka jazda i jest git, sprawdz swiece, sonde, nie wiem co z tm czujnikiem walka czy na odpietym samochod by sie dobrze zachowywal niech ktos madrzejszy ode mnie sie wypowie na moja glowe to jesli odepniesz to samochod nie powienien odpalic

#5 2014-01-02 23:40:39

iroonhide

★★★

173707
Punktów :   

rano odpalalem i wszystko by³o ok. po po³udniu ju¿ by³o tylko cykanie. odpalilem z przewodów bo akurat w domu mnie nie by³o i po odpaleniu zaraz gas³. wiêc raz jeszcze na przewody odpali³em i noga ca³y czas na gazie ¿eby nie zgas³ i tak dojecha³em do domu max 3 km. i w domu ju¿ nie chcia³ odpaliæ tylko cykanie by³o. aku l±dowa³em oko³o 3 godzin i tak pad³. wzi±³em wymieni³em na nowy i krêci ale i tak ga¶nie. od³±czylem czujnik walka i odpala ale i tak ga¶nie. przep³ywke te¿ od³±czy³em i problem jest nadal. jutro wymieniê czujnik walka bo mam na podmiane od sprawnego auta i zobaczmy.
a jak nie to bêdê szuka³ przyczyny gdzie indziej. jak siê uporam to dam znaæ co to by³o.

Edit:
Usterki usuniête
W dniu pisania postu nie mia³em mo¿liwo¶ci podpiêcia pod kompa wiêc napi³em tu.
Nastêpnego dnia podpi±³em pod kompa i pokaza³ mi siê nastêpuj±cy b³±d."Signal air flow meter" w moim przypadku by³ to korkowiec
Chod¼ wyklucza³em jego awariê na samym pocz±tku bo auto nigdy nie falowa³o, nie dusi³o siê ani nic siê nie dzia³o co by wskazywa³o na jego winê.
Jednak by³ zasyfiony i jedyne co mi przychodzi do g³owy to po przez przymrozek siê tam wszystko sklei³o. Po przeczyszczeniu krokowca i skasowaniu b³êdu jest ju¿ wszystko ok auto nie ga¶nie i b³±d ten ju¿ nie wyskakuje. A to ¿e nie odpala³ i cyka³ to ewidentnie wina aku który te¿ pewnie po przez przymrozek pad³ i jest za du¿y do mojego alternatora.
Bez kompa mo¿na by gdybaæ i na oko po³owê podzespo³ów wymieniæ i moje przeczucia by³y jednak b³êdne
I by³ to dla mnie dziwny przypadek ¿e 2 rzeczy w tym samym momencie pad³y :zly:
Dziêki za pomoc. Pozdrawiam.

Ostatnio edytowany przez iroonhide (2014-01-04 14:26:02)

ZAPRASZAMY NA FACEBOOK'a KLIK

Stopka forum

RSS