FANI MARKI Z KONINA I OKOLIC
Panowie, kupował ktoś używany alternator? Mój zaczyna prosić się o wymianę. Na allegro nie brakuje używek...
Podobno regenerować się nie opłaca. Może jest w Koninie mechanik co się tym zajmuje? Doradzi, pomoże, posiada części ?
Tzn jak sie prosi o wymiane? jakie są objawy? Ładuje dobrze? napisz jakie masz auto i objawy a co do kupienia uzywki to jaka bedziesz miec pewnosc ze to nie bedzie jeszcze wieksze gówno ?
Gość
Tomek na ulicy Torowej zaraz za salonem peugeota w prawo w garażach ma zakład magik który się w tym specjalizuje....
oddajesz stary....a odbierasz praktycznie nówkę sztukę....nawet po wyglądzie....
zgadzam się z przedmówcą gość nie jest super tani co prawda, ale w ogólnej kalkulacji odbierasz autentycznie nówke sztuke z gwaranją na rok czy dwa lata. Ja swojego wcześniejszego byka reanimowałem miałem mocniejszy/ większy nie 80W aczkolwiek 120:/ gość sam się dziwił dlaczego taki duży hehe. Kupując używke nie wiesz na co trafisz i ile pośmiga:p
Admin♛
może tylko regulator napięcia do wymiany
http://www.youtube.com/watch?v=pP3mj4qU410
E46 320d.
Alternator wydaje piszcząco-świszczący hałas przy dodawaniu gazu (na filmiku od 15 sekundy).
Wymieniłem łożysko, rolkę, szczotki. Cały czas świst... Podmienialiśmy pasek i też hałasuje.
Tani nie jest ten z Torowej? Ile może krzyknąć? Używka kosztuje max 300 zł, z gwarancją rozruchową.
Gość wykręci mi alternator czy mam mu dostarczyć wyjęty?
Auto odpala, więc z ładowaniem problemu raczej nie ma.
Ostatnio edytowany przez tomek (2012-09-03 20:07:36)
♚♚
A mnie się nie wydaje że to alternator. Jakoś dziwnie brzmi.
miałem tak w 530i, pisk czy coś ale nie wiedziałem skąd jest ten hałas, to kapłem oleju na każde możliwe łożysko, rolki, alternator, pompa itp i przestało piszczeć. wiec spróbuj tez tak zrobić. nie jest powiedziane ze to alternator, skoro łożyska mówisz wymieniłeś.
Mechanik "obok Fugo" stwierdził, że to normalny dźwięk turbiny. Był zdziwiony moim problemem.
Mam nadzieje, że ma racje Turbina była wymieniana jakiś czas temu, ja osobiście dbam o nią więc nic złego (oby...) nie powinno się stać.