BMW TEAM KONIN

FANI MARKI Z KONINA I OKOLIC

• Nie jesteÅ› zalogowany.
  • Polecamy: Gry

Ogłoszenie

:) :) :) :)BMW :) :) :) :)TEAM :) :) :) :) KONIN :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

#1 2012-04-01 19:46:50

Mara$_7Er

★★★★★

Punktów :   

Wymiana progów

Witam wszytkich. Mam problem otó¿ wychodzi mi rdza od strony pasa¿era g³ównie progi odkreci³em fotel podwinoi³em dywanik i co zobaczy³em masakre:( pe³no jest rdzy jak uderze srubokretem wpadnie na wylot jak go kupi³em by³o ³adnie by³o od spodu posmarowane chyba biteksem (taka guma) teraz to jest wszytko odkleja i jest koszmar co z tym zrobic na pod³oge wstawiæ blache i to wszytko zasmarowac? a co z progami te progi sa metalowe? one w srodku sa puste dzis odklei³em ta gume w³ozy³em reke to wyciagam tam z tone zrdzy piachu itp. koles zrobi³ tak alby by³o a teraz wszytko wychodzi co zrobiæ ?:(aha i tylko tak jest od str pasa¿era od kierowcy jest gitara amoze kupiæ próg i go wspawaæ? zna ktos kogos kto mi to zrobi?

Czy lat dwadziescia,osiem czy dwa, To tylni napêd to cudo pcha :)

#2 2012-04-01 20:59:24

ryba_e36

★★★★★★

25791093
SkÄ…d: PTU
Punktów :   

Re: Wymiana progów

podjedz do jakiego¶ blacharza co dobrze Ci to zrobi, nie powinno byæ mega kosztów, nie baw siê w ³atanie, od razu nowy próg... i podstawa to dobrze zakonserwowaæ:)

Bo facet powinien mieæ wa³ a nie jakie¶ przeguby…

#3 2012-04-02 06:48:07

bazyl_3er_

Gość

dok³adnie nie baw siê w wspawywanie kawa³eczków skoro mówisz ¿e jest masakra to kup kawa³ e36 bo z tego co pamiêtam to masz e36 :) znajd¼ dobrego blacharza i GOOO!!! moja rada jest taka ¿eby¶ zrobi³ to jak najszybciej bo ruda jak siê rozbuja to nawet siê nie obejrzysz a bêdziesz szorowa³ ty³kiem po ziemi
Pozdro T.

#4 2012-04-02 20:30:48

patryk konin

Admin♛

SkÄ…d: PN
Punktów :   

jak chcesz to dobrze zrobiæ to wywal dywan daj do piaskowania i jak próg jest ok a gnije tylko pod³oga od progu wewnêtrznego w str. ¶rodka to wstaw "L" z blachy spawy przeszlifuj na to antykorozja i baranek jak ci sie sypie próg to lipa max bo jak kto¶ sie do wstawiania progu nie przy³ozy to ci bd pêka³ szpachel na spawach na drugi sezon
wjedz na kana³ spr ca³± pod³oge baga¿nik itp itd czy sie op³aca robiæ jak ju¿ bedziesz robi³ pod³oge to najlepiej poodklejaæ maty bitumiczne i spr pod nimi co sie dzieje
albo bêdziesz robi³ dobrze albo tanio

3 Series
(OO==[][]==OO)
Eco driving? No, thanks.
Jeden zbiera znaczki drugi pali laczki.

#5 2012-04-03 18:29:39

ryba_e36

★★★★★★

25791093
SkÄ…d: PTU
Punktów :   

patryk konin napisał:

jak chcesz to dobrze zrobiæ to wywal dywan daj do piaskowania i jak próg jest ok a gnije tylko pod³oga od progu wewnêtrznego w str. ¶rodka to wstaw "L" z blachy spawy przeszlifuj na to antykorozja i baranek jak ci sie sypie próg to lipa max bo jak kto¶ sie do wstawiania progu nie przy³ozy to ci bd pêka³ szpachel na spawach na drugi sezon
wjedz na kana³ spr ca³± pod³oge baga¿nik itp itd czy sie op³aca robiæ jak ju¿ bedziesz robi³ pod³oge to najlepiej poodklejaæ maty bitumiczne i spr pod nimi co sie dzieje

Patryk tanio to mo¿na na gie³dê ale nie do siebie :)

Bo facet powinien mieæ wa³ a nie jakie¶ przeguby…

#6 2012-04-03 20:15:26

Mara$_7Er

★★★★★

Punktów :   

rybadamian napisał:

patryk konin napisał:

by³em dzis u blacharza pow mi ze wyspawa od nowa ca³y próg na pod³oge wspawa blachy i porobi obok jest lakiernik i bedzie wszytko malowa³ blacharz mi po od 250-300z³ lakiernik 300z³ z farba ze wszytkim no i próg oko³o 100-150z³ kaza³ mi zamówiæ z firmy kllemend czy co¶ takiego zrobi mi po sw dopiero do tego czasu chyba sie nic nie wydarzy

#7 2012-04-03 20:19:16

Mara$_7Er

★★★★★

Punktów :   

MarekBMW21 napisał:

rybadamian napisał:

patryk konin napisał:

by³em dzis u blacharza pow mi ze wyspawa od nowa ca³y próg na pod³oge wspawa blachy i porobi obok jest lakiernik i bedzie wszytko malowa³ blacharz mi po od 250-300z³ lakiernik 300z³ z farba ze wszytkim no i próg oko³o 100-150z³ kaza³ mi zamówiæ z firmy kllemend czy co¶ takiego zrobi mi po sw dopiero do tego czasu chyba sie nic nie wydarzy

ten lakiernik to z torowej bedzie mi malowa³ moze wam tez kiedy¶ co¶ robi³?

#8 2012-04-15 22:14:23

iroonhide

★★★

173707
SkÄ…d: PKN
Punktów :   

Jak go kupi³e¶ to z pó³torej roku wcze¶niej ja to smarowa³em barankiem i mini± bo siê pêcherze pojawia³y i nic wiêcej nie by³o robione i ¿adnych dziur te¿ nie by³o.
Zrobi³em nim przez te 1.5roku oko³o 32tys km i nic siê nie dzia³o. A to ¿e Ci wysz³o to nie powiniene¶ siê zbytnio dziwiæ, bo jako posiadacz e36 zapewne wiesz ze progi w tym modelu to wielki minus bo gnij±...
Najlepiej wspawaj nowy je¶li chcesz tym jeszcze poje¼dziæ.

#9 2012-05-09 18:50:05

Mara$_7Er

★★★★★

Punktów :   

iroonhide napisał:

Jak go kupi³e¶ to z pó³torej roku wcze¶niej ja to smarowa³em barankiem i mini± bo siê pêcherze pojawia³y i nic wiêcej nie by³o robione i ¿adnych dziur te¿ nie by³o.
Zrobi³em nim przez te 1.5roku oko³o 32tys km i nic siê nie dzia³o. A to ¿e Ci wysz³o to nie powiniene¶ siê zbytnio dziwiæ, bo jako posiadacz e36 zapewne wiesz ze progi w tym modelu to wielki minus bo gnij±...
Najlepiej wspawaj nowy je¶li chcesz tym jeszcze poje¼dziæ.

No wiec jednak robie to co pisa³em;) auto stoi juz u blacharza no wiec do rzeczy. Z tego co widzia³em no to auto by³o nie¼le uszkodzone;p owiedzia³ bym ze owine³o sie wokó³ drzewa;p robota by³a partacka za tanie pieni±dze i dlatego sie tak wszytko sta³o. Próg kupi³em nowy koszt 100z³ firmy niemieciej klamen cos tam;] blacharz mi juuz wspawa³ pod³ogê ³adnie zrobi³ wyglada na dosc solidna robotê mówi ze teraz nic nie bedzie sie dzia³o pod³oga jest zasmarowana kauczukiem i barankiem i teraz pytanie lakiernik? mam goscia z torowej ale nie wiem jak z terminami jutro odbieram auto blacharz wzio³ 300z³ du¿o czy ma³o? ale powiem wam jest duzzo zrobione praktycznie ca³a str od pasa¿era bo od str kier to jest gitara;)

ZAPRASZAMY NA FACEBOOK'a KLIK

Stopka forum

RSS