FANI MARKI Z KONINA I OKOLIC
★★
Od wczoraj mam problemy z odpaleniem mojej e34. Wczoraj odpalilem ja zeby wjechac do garazu i gdy cofalem samochod sie zamulil i zgasl czemu toearzyszylo ciche strzelenie :l i potem juz nie moglem jej odpalic ;/ moze to byc wina paska rozrzadu? bo slysze ze cos nie chodzi ale nie mam pojecia co...
★★★★
kolego przyczyn jest wiele ale mo¿e byæ to pompa paliwa w bmw pasek rozrz±du by³ produkowany nie d³ugo i tylko w 1.6 i 1.8 wiec najprawdopodobniej masz na ³añcuchu tylko opisz silnik czy to m20 czy m50 bo mo¿e byæ te¿ przyczyna kopó³ki wysokiego napiecia je¶li to m20 albo przep³ywomierz te¿ jest taka opcja
w³a¶nie w³a¶nie, napisz jaki silnik masz.
A pasek jak BeD³I e36 napisa³ by³ tylko silnikach poni¿ej 2.0, do m43, m42 (bo te ju¿ na ³añcuchu s±)
Ostatnio edytowany przez RasssTakARasTak (2010-12-02 21:17:11)
★★
Jest to silnik m20. Przeplywomierz jest ok bo go sprawdzilem na samym poczatku, dzisiaj jeszcze bede sprawdzal pompe paliwa, ale watpie zeby o nia chodzilo bo podczas rozruchu zawsze bylo slychac ze razem z rozrusznikiem kreca sie tez inne elementy a teraz slychac sam rozrusznik :l
★★
Zdjalem pokrywe silnika i jak sie okazalo to na jednym walku pekly wszystkie popychacze do zaworow
★★
teraz sie zastanawiam czy bardziej oplacalna jest naprawa czy wymiana calego silnika albo tylko glowicy... :l
★★
co bym musial wymienic gdybym chcial zrobic swapa z 2.5 na 2.0 albo na 2.5 m50?
na 2.0 nie wymieniaj!! na m50 na pewno kompa, wi±zkê, nie wiem czy skrzynia i wa³ podpasuj±... Najlepiej by¶ wyszed³ na tym gdyby¶ kupi³ angola, i prze³o¿y³ co potrzeba, sprzeda³by¶ resztê gratów z niego i mo¿e jeszcze by¶ na tym zarobi³...
edit: jakby¶ potrzebowa³ pomocy ze swapem, czy pod³±czeniem elektroniki to chêtnie pomogê, mam trochê do¶wiadczenia ju¿ w tym :)
Ostatnio edytowany przez RasssTakARasTak (2010-12-03 14:12:59)
★★
moze bede mial drugi taki sam silnik...
★★
no ale na takim mrozie i tak lipnie sie robi :l
U¿yczy³bym Ci swojego gara¿u, ale póki co stoi tam inna bmka, a moja na dworze
Poszukaj jakiego¶ gara¿u w okolicy, na dzieñ, mo¿e jaki¶ znajomy ma, zmiana na taki sam silnik to naprawdê nie du¿o roboty...
★★
ma ktos glowice do silnika 2.5 m20?
★★
Umialby ktos wymienic popychacze zaworow i pasek rozrzadu albo znacie kogos kto to dobrze zrobi?