FANI MARKI Z KONINA I OKOLIC
MarekBMW21 napisał:
koledzy bardzo cieżko mi sie jedzi co zrobić nigdy nie jedziłem bmw znosi mnie na boki poprpstu masakara jakies wskazówki?>
a czym jeździsz? hamulec nie blokuje kół? zbierznośc ok? nie powinno bujać na boki, miałem kilka bmw i z żadnym nie miałem takich problemów zimą.
i nie chodzi tu o umięjętnośći bo pierwszy raz jak jechałem swoim bmw w zime to wrecz przeciwnie było to tego co ty piszesz, jazda sprawiała radosć
Ostatnio edytowany przez iroonhide (2012-01-15 18:22:01)
Gość
a może masz wahacze wyeksploatowane a raczej sworznie... i przez to wszystko się rozjeżdża :)
Gość
Hmmm może chodzi mu o to, że go tył wyprzedza jak tak to jest to najpiękniejsza rzecz w samochodach z tylnym napędem
neptun11651 napisał:
Hmmm może chodzi mu o to, że go tył wyprzedza jak tak to jest to najpiękniejsza rzecz w samochodach z tylnym napędem
no tak tył mnie wyprzedza np jak dodam gazu to jade boczkiem;p tylko jak sobie z tym poradzić? moja 1 jazda to jest moze pojade gdzies na plac i poczwicze kontre nad prostowaniem albo worki z cementem w bagażnik;][
haha myslalem ze masz cos z geometria ze jedziesz bokiem prosto czy cos :) ja pierwsze auto czyli bmw kupilem w listopadzie czyli nie mialem zadnych umiejetnosci ale o=gdy tylko popadalo wysepilo sie od starszej 50 zl na bene i dzida na miasto na poczatku ronda sie nie zrobi ale boki nakurwialem jak w filmach a trenowalem na kazdym zakrecie czasem obrocilo ale nikt nie zwracal na stare bmw uwagi :) zajebiste zakrety sa jak sie jedzie na osde jak na torze :)
OnlieSt napisał:
haha myslalem ze masz cos z geometria ze jedziesz bokiem prosto czy cos :) ja pierwsze auto czyli bmw kupilem w listopadzie czyli nie mialem zadnych umiejetnosci ale o=gdy tylko popadalo wysepilo sie od starszej 50 zl na bene i dzida na miasto na poczatku ronda sie nie zrobi ale boki nakurwialem jak w filmach a trenowalem na kazdym zakrecie czasem obrocilo ale nikt nie zwracal na stare bmw uwagi :) zajebiste zakrety sa jak sie jedzie na osde jak na torze :)
wiem ja z brzeźna wiem jak tam jest bo czasami jedze;]
Gość
jak tył wyprzedza Cię z lewej to kręć w prawo, a jak z prawej to kręć w lewo, staraj się przy tym kręceniu kierownicą dodawać gaz pulsacyjnie nie od razu w podłogę bo wtedy zrobisz bąka
Admin♛
Ostrożnie z gazem jeszcze bardziej ostrożnie z chamulcem najgorsze co to z panikować i depnąc hamulec ale tylko trening ci pozostaje jedz teraz na jakiś placyk i śmigaj ustaw sobie jakiś karton na środku i kręć sie wokół niego itp jedz na niego skręc koła depnij gazu jak polecisz bokiem to wciśnij hamulec i kręc kierą zobaczysz że zero reakcji będzie po stronie samochodu ale sie rozpisałem czuje się teraz jak Chołowczyc uczący na kursie w TVN Turbo
Gość
no w sumie Patryk coś z Chołowczyca masz on skacze teraz przez wydmy a ty przez betonowe płyty
Gość
Hehehe to było trafne porównanie
Hahahahah;D No Patryk pogromca misek xD Co zrobić żeby tył przodu nie wyprzedzał? Nic:) Opanować to i cieszyć sie z przyjemności:) No ale racja, jakiś plac i pośmigaj sobie, zobacz co i jak no bo jednak to tylny napęd. A mnie normalnie szlak trafia że nie moge sobie pośmigać, a tyle śniegu u mnie... Ale za rok sobie to odbije;)
trzebabyło być z Nami wczoraj to byś zobaczył jak mistrzowie kierownicy się potrafią w dziecinny sposob obrócic na drodze :) nie tylko Ty masz z tym problemy jak na początek ale kilka dni i tylko będziesz się z tego cieszyć