FANI MARKI Z KONINA I OKOLIC
Panowie ile wam palą maszynki, przy jakiej jeździe itd:P ... Natomiast pytanie nr II gdzie tankujecie, i czy odczuwacie różnice pomiędzy stacjami??
Ja np słyszałem że gosciu na psadzie ma tani gaz i ponoć dobry:P ale jakby nie patrzeć każdemu autku inaczej zupka smakuje:p ehhh
Mi ogólnie w mieszanym cyklu pali ok 14L LPG na 100km. Preferuje stacje BP, czasem zatankuje na Orlenie porównywalne paliwko;] hehe zbieram punkty:D
Gość
U mnie wygląda to tak 15 l gazu po mieście,bo mam ciężkie buty robocze :).Co do trasy to wygląda tak,auto tankowane w polsce 10-11 l na setkę 120-140 km/h,tankowane za granicą 10-11 l na setkę 130-160 km/h.W koninie tankuję w BP bo mam za płotem będąc w pracy oraz na orlenie- bliska.Jak na razie nie zauważyłem jakiejś różnicy.Będę chciał zatankować teraz na stacji shell,żeby sprawdzić,bo chłopaki z pracy tam tankują gaz i niby lepiej auto chodzi.
Gość
ja nie sprawdzałem ile pali...poprostu jak gasną kreseczki to sie tankuje i jeździ dalej hehe
★★★
moja 735 w trasie ok 14-15 l lpg miasto od 15 do 25 hehe:/
Admin♛
na Shelu 95 jak to 95 przy 98 Vpower robi się ciekawie a przy 100 Racing poemat
★
ja tankuje na bp i na trasie spala 8 przy 120km/h 11 przy 230 km/h na miescie 10 przy spokojnej i 15 przy ciezszej nodze, natomiast zima ponizej 13 mi nie schodzi ;( . Dodam jeszcze ze ja mam dieselka
★★★★
moja maszynka min 8,5 L trasa w miescie pare razy 18 L potrafił spalić ale średnio ok 15 L przważnie w miescie
tankuje na shellu auto po zatankowaniu tam się dławi a później idzie jak burza i mniej pali przyczyna hmm narazie nieznana
Moja 1.8 pali 12-13 l gazu przy oponach 225x45. Na zimowych 205x50 to tak do 10l gazu zejdzie. A tankuje tylko na Watisie i Orlenie. Różnica w cenie spora a w kilometrach nie widzę żadnej także według mnie paliwo wszędzie takie same. A punkty? Jak dla mnie to ściema...
Admin♛
ja to wlewam paliwo jeżdze zapala się pomarańczowe wlewam znowu i to moje spalanie noga 80% cięzka 20% lekka (jak sie wł rezewa to tak nie ciskam)
Tdzień max 2 i bd gaz narazie jade po ALU