FANI MARKI Z KONINA I OKOLIC
Panowie ile wam pal± maszynki, przy jakiej je¼dzie itd:P ... Natomiast pytanie nr II gdzie tankujecie, i czy odczuwacie ró¿nice pomiêdzy stacjami??
Ja np s³ysza³em ¿e gosciu na psadzie ma tani gaz i ponoæ dobry:P ale jakby nie patrzeæ ka¿demu autku inaczej zupka smakuje:p ehhh
Mi ogólnie w mieszanym cyklu pali ok 14L LPG na 100km. Preferuje stacje BP, czasem zatankuje na Orlenie porównywalne paliwko;] hehe zbieram punkty:D
Gość
U mnie wygl±da to tak 15 l gazu po mie¶cie,bo mam ciê¿kie buty robocze :).Co do trasy to wygl±da tak,auto tankowane w polsce 10-11 l na setkê 120-140 km/h,tankowane za granic± 10-11 l na setkê 130-160 km/h.W koninie tankujê w BP bo mam za p³otem bêd±c w pracy oraz na orlenie- bliska.Jak na razie nie zauwa¿y³em jakiej¶ ró¿nicy.Bêdê chcia³ zatankowaæ teraz na stacji shell,¿eby sprawdziæ,bo ch³opaki z pracy tam tankuj± gaz i niby lepiej auto chodzi.
Gość
ja nie sprawdza³em ile pali...poprostu jak gasn± kreseczki to sie tankuje i je¼dzi dalej hehe
★★★
moja 735 w trasie ok 14-15 l lpg miasto od 15 do 25 hehe:/
Admin♛
na Shelu 95 jak to 95 przy 98 Vpower robi siê ciekawie a przy 100 Racing poemat
★
ja tankuje na bp i na trasie spala 8 przy 120km/h 11 przy 230 km/h na miescie 10 przy spokojnej i 15 przy ciezszej nodze, natomiast zima ponizej 13 mi nie schodzi ;( . Dodam jeszcze ze ja mam dieselka
★★★★
moja maszynka min 8,5 L trasa w miescie pare razy 18 L potrafi³ spaliæ ale ¶rednio ok 15 L przwa¿nie w miescie
tankuje na shellu auto po zatankowaniu tam siê d³awi a pó¼niej idzie jak burza i mniej pali przyczyna hmm narazie nieznana
Moja 1.8 pali 12-13 l gazu przy oponach 225x45. Na zimowych 205x50 to tak do 10l gazu zejdzie. A tankuje tylko na Watisie i Orlenie. Ró¿nica w cenie spora a w kilometrach nie widzê ¿adnej tak¿e wed³ug mnie paliwo wszêdzie takie same. A punkty? Jak dla mnie to ¶ciema...
Admin♛
ja to wlewam paliwo je¿dze zapala siê pomarañczowe wlewam znowu i to moje spalanie noga 80% ciêzka 20% lekka (jak sie w³ rezewa to tak nie ciskam)
Tdzieñ max 2 i bd gaz narazie jade po ALU