FANI MARKI Z KONINA I OKOLIC
★★
Panowie, jak to jest z tymi YH? slyszale ze od ponad roku nie wolno jezdzic z zoltymi swiatlami, ile w tym prawdy?
Gość
od 1 stycznia 2010r ca³kowity zakaz u¿ywania ¶wiate³, mijania oraz drogowych o barwie zó³tej.
Gość
i pozycyjnych tak¿e
★★
ale uzywania czy posiadania takze?
Gość
u¿ywania na pewno. a co do posiadania to hmmmmmm..... wczoraj Patryk powiedzia³ m±dre zdanie s± psy i psy.... jak trafisz na tego gorszego to siê i do posiadania doczepi i bêdzie po dowodzie.... i mo¿e i mandacik siê znajdzie
★★
madre slowa... a jak to jest z halogenami?
Gość
Halogeny mo¿esz mieæ i u¿ywaæ takich :)
u¶wiadomi³ mi to i rêczy³ swoj± rêk± Iron na innym forum
Ostatnio edytowany przez adri4n (2012-01-16 20:49:35)
Admin♛
nie wiem ja s³ysza³em ¿e jak s± ori zamontowane ¿ó³te ¶wiat³a to mo¿na ¶migaæ bo niby dlaczego mam zmieniaæ lampy za swoje pieni±dze skoro wysz³o to w ori a jak ci pan Policjant udowodni ¿e ori b³y bia³e?
patryk konin napisał:
nie wiem ja s³ysza³em ¿e jak s± ori zamontowane ¿ó³te ¶wiat³a to mo¿na ¶migaæ bo niby dlaczego mam zmieniaæ lampy za swoje pieni±dze skoro wysz³o to w ori a jak ci pan Policjant udowodni ¿e ori b³y bia³e?
nie ma znaczenia ¿e ori by³y ¿ó³te, jest nowa ustawa i nic na to nie poradzisz, albo zmieniasz lampy albo nie je¼dzisz, nikogo to nie interesuje jest ca³kowity zakaz jazdy na ¿ó³tkach, jedynie halogen przeciwmgielny dopuszczalny bo ¿ó³ta barwa lepiej rozprasza mg³ê.
BTW: je¶li wysz³o fabrycznie na ¿ó³tych to prawdo dobnie musi to byæ stary samochód i nie jestem pewny ale je¶li by³ by zarejestrowany jako zabytek to ¿ó³tki dopuszczalne, ale rejestracja auta jako zabytek nie jest wcale prosta i tania.