FANI MARKI Z KONINA I OKOLIC
★
Siemka może mi ktos pomoze od jakiegos czasu moje bmw wariuje na gazie powymieniałem wszystkie filtry od gazu i jest troszke lepiej ale po dodaniu gazu szarpie trzensie autem i wcale nie jedzie albo spadnie z a obrotów poniżej 1tys i faluje a potem gaśnie i ciężko jest ją potem odpalic ;/ na benzynie chodzi idealnie silnik to 1.6 m43 z trzy letnią sekwencja moze mi ktos pomoże ? czy jechac na regulacje gazu i może wszystko wruci do normy....
♚♚
Może padły wtryskiwacze gazu z listwy juz. Jedź do jakiegoś mądrego gazownika to Ci to sprawdzi.
★
już tak szybko by padły ? z papierów wynika ze auto ma dopiero 50tys km na gazie najechane..
mogl pasc tylko jeden wtrysk :) w sumie skoro na benzynie chodzi dobrze to masz malo mozliwosci tym bardziej ze filtry wymieniles, wiec albo mapa sie rozjechala z jakiegos powodu lub ktorys wtrysk :) mozesz zobaczyc czy czasem jakas kostka sie nie wypiela czy cos
Moderator
ja bym jeszcze obstawiał membrany w parowniku ale tak po 50 tys to raczej by się nie posypały. wizyta u dobrego gazownika powinna wszystko wyjaśnic
zbyt niskie ciśnienie gazu trzeba reduktor podkręcić i zrobić kalibracje jeśli to nie pomoże to może map sensor ogólnie sprawdź może filterek fazy lotnej odwrotnie jest bo one są kierunkowe a co to za sekwencja ???
★
dzieki koledzy juz wszystko jasne byłe u tego seby na ruminie i dojrzał że węże od wtrysków są skruszałe i jedna ta koncówka co sie wkręca w kolektor ma zerwany gwint (nie wiem jak reszta) jest luzna i lewe powietrze ciągnie w poniedziałek ja zaprowadzam i on mi wszystko porobi